Home‎ > ‎

eFlashes


Tearfund zondag op 1 maart

Geplaatst 3 feb. 2015 10:02 door Webmaster Tearfund   [ 3 feb. 2015 10:06 bijgewerkt ]

Vilvoorde, februari 2015

Geachte voorganger, gemeenteverantwoordelijke,
jeugdleider, zondagsklasverantwoordelijke,

Op zondag 1 maart gaat onze traditionele Tearfund-zondag door. Verschillende gemeenten verkiezen om op een latere zondag in maart aandacht te schenken aan het werk van Tearfund. Ook dat kan.

Tearfund blijft trouw aan haar missie om mensen te mobiliseren in de strijd tegen armoede en onrecht. Onze speciale aandacht gaat daarbij vooral naar vrouwen en kinderen/jongeren in de derdewereld. Armoede is meer dan gebrek aan geld. Het is een vicieuze cirkel, een langdurig ontberen van welzijn van individuen, gezinnen en gemeenschappen. Armoede betekent onder andere:

  • Marginalisering, een gebrek aan vrijheid en vertegenwoordiging: arme bevolkingsgroepen zijn vaak ‘onzichtbaar’, zonder politieke stem en machteloos om hun levensomstandigheden te verbeteren.
  • Over onvoldoende voedsel beschikken zowel naar kwantiteit als naar kwaliteit. Hierdoor heerst er een voortdurende angst voor de toekomst die enkel toelaat om van dag tot dag te overleven.
  • Weinig of geen toegang hebben tot gezondheidszorg en onderwijs.
Dit laatste is heel belangrijk voor jongeren. Daarom willen we op Tearfund-zondag de aandacht vestigen op het werk van Kevin en Els Buch-Defauw en hun werk onder jongeren in Ethiopië.

Onderaan deze pagina voorzien wij u graag van bijkomende informatie om nader kennis te maken. De informatie kan bijvoorbeeld voorgelezen worden in de gemeente, waarna  enkele broeders en zusters voor Kevin en Els kunnen bidden. U kunt hier ook een PowerPoint presentatie downloaden om te vertonen in de gemeenten en/of zondagsklassen.

Vanaf half april tot half augustus zullen Kevin en Els in ons land zijn, en willen ook graag hun bediening komen voorstellen. Hun inzet betekent hoop voor de toekomst voor de jeugd die zij willen bereiken.
Dank bij voorbaat voor jullie betrokkenheid bij ons werk.

Cécil Van Maelsaeke,
algemeen directeur Tearfund

Nieuw Tijdelijk Overzees Personeel

Geplaatst 16 jan. 2015 04:57 door Cécil Van Maelsaeke

Insiders wisten al lang dat de melding ‘hangende’ was. In maart 2015 stuurt Tearfund, samen met de ECV-gemeente De Hoeksteen te Ieper, Fabiola Catrysse als ontwikkelingswerker uit naar Pan Bila in Ouagadougou, Burkina Faso. Zij zal daar toezicht houden op de hygiënische omstandigheden op de school en het Pan Bila-centrum voor meisjes, het beheer van de EHBO-post waarnemen en de doelgroep sensibiliseren.

In de volgende Inzicht komt zij uitgebreid aan het woord zodat u haar leert kennen en om haar motivatie en het project toe te lichten. We willen u vragen haar verdere

voorbereiding in gebed mee te nemen.

U kunt Fabiola uitnodigen om in uw gemeente een uitgebreide voorstelling van het project te geven door haar te contacteren via Fcatrysse@tearfund.be, 057 36 41 01 of op 0479 32 02 16.

Wie graag meer actief betrokken wil zijn of sponsoren, kan haar volgen op haar blogspot en/of storten op BE41 4359 1900 0110, code ‘25 cf – Fabiola Catrysse’. Meer nieuws hierover in de volgende Inzicht.


Winterdropping

Geplaatst 14 jan. 2015 02:06 door Cécil Van Maelsaeke

Just Rice Winterdropping

Ben je tussen de 12 en 25 jaar. Schrijf je dan nu in voor de spannende winterdropping.
Ontdek meer via de teaser op http://youtu.be/ykg5ch0ZaFU.
Een organisatie van Tearfund Youth
Inschrijven via www.tfyouth.be

Inzicht vierde kwartaal 2014 online

Geplaatst 12 dec. 2014 07:59 door Webmaster Tearfund   [ 12 dec. 2014 07:59 bijgewerkt ]

Het Inzicht nummer van het vierde kwartaal van 2014 is
 online beschikbaar. 

Veel leesgenot!

Ebola blijft onze aandacht vragen

Geplaatst 12 dec. 2014 03:26 door Cécil Van MaelsaekeDe Ebola-epidemie blijft onze aandacht vragen

West-Afrika wordt momenteel nog steeds getroffen door de hevigste Ebola-epidemie in de geschiedenis. De epidemie bereikte intussen ook Mali. Onze zendeling/ontwikkelingswerkers in Burkina-Faso vrezen dat de ziekte nu heel dichtbij hen komt.

Onze internationale alliantie Integral heeft al een tijd geleden de noodtoestand uitgeroepen en alle leden gevraagd om te helpen waar kan. In Liberia wordt hulp geboden in de geïnfecteerde regio’s om de hulpverleners te beschermen door speciale beschermende kledij te voorzien: persoonlijke beschermingspakken, N-95 respiratoire gezichtsmaskers, gezichtsbeschermende schilden, handschoenen en essentiële geneesmiddelen.

Er worden medische teams gestuurd om het Ministerie van Volksgezondheid in Liberia bij te staan met preventie en controle in 334 gezondheidsposten in de provincies Montserrado, Sinoe, Grand Cape Mount en Bomi.
Andere leden zijn activiteiten gestart met de United Methodist Church van Liberia, met de Evangelische Alliantie van Sierra Leone, waar sanitatie kits en voedselpakketten verdeeld worden en counseling geboden wordt.

Uw bijdrage is van het allergrootste belang om deze ziekte snel de kop in te drukken.
Help ons helpen, a.u.b. en bid voor onze vele medewerkers op het terrein,
die een moeilijke kerst tegemoet gaan.

Namens Tearfund,

Cécil Van Maelsaeke, Algemeen Directeur

Graag uw steun op rekeningnummer van Tearfund

IBAN: BE41 4359 1900 0110
BIC: KREDBEBB
Met vermelding: “code 77061 Ebola”
Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis ontvangt u een fiscaal attest.
Een attest wordt automatisch bezorgd na het verstrijken van het boekjaar.Bezoek uit Brazilië op 13 november

Geplaatst 5 nov. 2014 00:13 door Webmaster Tearfund   [ 5 nov. 2014 00:13 bijgewerkt ]

Oscar en Melina van Eijk, de leiders van het werk van BEM Brazilië, komen samen met hun medewerkers Ronald en Elma naar België.

Donderdagavond 13 november zijn ze te gast in het Evangeliecentrum, Daalstraat 71, te 1790 Affligem. Ze zullen er uitgebreid vertellen over het werk van BEM, waaronder de kindercentra, het tuinbouwproject en het weduwenproject. De avond begint om 19.30 uur. U bent er van harte welkom.

RED EEN LEVEN

Geplaatst 7 okt. 2014 02:31 door Webmaster Tearfund   [ 7 okt. 2014 02:32 bijgewerkt ]

RED EEN LEVEN - Vlaamse christelijke Artiesten voor Tearfund in België.

Help ons deze CD-single bekend te maken.
Opbrengst gaat naar het humanitaire werk van Tearfund België.

Meer info en te bestellen via
www.tearfundsong.be

S.O.S. Noodoproep: Focus op Zuid-Soedan

Geplaatst 2 sep. 2014 01:21 door Cécil Van Maelsaeke

Gezondheidsstaf controleert een kind op ondervoeding.

Op 9 juli vierde Zuid-Soedan zijn driejarig bestaan. Veel rust heeft dit jonge Afrikaanse land echter nog niet gekend sinds zijn onafhankelijkheid. De jarenlange gewelddadige politieke en etnische conflicten escaleerden in december 2013.

Pogingen tot vredesonderhandelingen blijven mislukken. Geschat wordt dat 4 miljoen Zuid-Soedanezen dringend nood hebben aan humanitaire bijstand, momenteel wordt 2,1 miljoen daarvan nog niet bereikt. 1,1 miljoen mensen zijn op de vlucht in eigen land en meer dan 436.000 Zuid-Soedanese vluchtelingen zijn de grens over gestoken sinds december 2013. Door de aanhoudende gevechten en de huidige weersomstandigheden is het soms een enorme uitdaging om de hulp bij de mensen te krijgen.

Er blijkt vooral een grote nood te zijn aan voedselhulp: 3,9 miljoen mensen bevinden zich reeds in een zeer kritieke situatie wat betreft voeding.

Samen met verschillende leden van Integral*, wil Tearfund de meest kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen in Zuid-Soedan voorzien van het broodnodige voedsel.

Hoe kan u helpen?

·         Bid mee voor de meest kwetsbaren in Zuid-Soedan: ouderen, vrouwen en kinderen.

·         Geef vandaag nog.

 

IBAN:    BE41 4359 1900 0110
BIC:        KREDBEBB
Met vermelding: ‘code 77053 – Noodhulp Irak, Syrië en Zuid-Soedan’


Uw gift zal gebruikt worden voor voedselnoodhulp in Irak, Syrië (en de ruimere omgeving) en Zuid-Soedan, waar de nood het grootst is.


*Integral is een internationale alliantie van 19 christelijke noodhulp- en ontwikkelingsorganisaties die samenwerken om een effectiever en efficiënter antwoord te kunnen bieden op het wereldwijde armoedeprobleem.

Foto: ©Integral/World Relief US - Gezondheidsstaf controleert een kind op ondervoeding.

N.B:Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis ontvangt u een fiscaal attest en krijgt u 45% terug van de belastingen.

S.O.S. Noodoproep: Focus op Syrië

Geplaatst 29 aug. 2014 00:47 door Cécil Van Maelsaeke   [ 29 aug. 2014 00:48 bijgewerkt ]


Sinds de start van de burgeroorlog in Syrië in april 2011, heeft deze bloedige strijd al het leven gekost aan minstens 150.000 burgers. Meer dan 6,5 miljoen Syriërs zijn op de vlucht in Syrië zelf en minstens 3 miljoen Syriërs verblijven als geregistreerde of niet-geregistreerde vluchtelingen in Libanon, Turkije, Jordanië, Irak en Egypte.

Volgens een schatting van de Verenigde Naties, leeft ondertussen meer dan de helft van de Syrische bevolking in armoede. De aanhoudende crisis heeft namelijk zware gevolgen op de economische activiteiten en de voedselproductie in het land. De combinatie van hoge werkloosheid, een verminderd inkomen, hoge inflatie, devaluatie van de Syrische munt en een verstoorde markt, heeft een grote invloed op de toegang van de gezinnen tot voedsel en andere basisproducten. De meeste gezinnen besteden bijvoorbeeld meer dan 75% van hun inkomen aan voedsel!

Helaas is het einde van deze crisis absoluut nog niet in zicht.

Tearfund is dankbaar dat we dankzij de steun van onze donateurs en de provincie Vlaams-Brabant al heel wat kwetsbare gezinnen hebben kunnen helpen met aanvullende voedselpakketten. Maar de noden blijven enorm en we zouden graag deze voedselhulp kunnen verder zetten.

Hoe kan u helpen?

   Bid mee voor de vele Syrische vluchtelingen en voor vrede en rust in Syrië en de hele regio.

   Steun ons vandaag nog.

50 euro – voorziet een gezin van een aanvullend voedselpakket voor een maand

IBAN     BE41 4359 1900 0110
BIC         KREDBEBB
Met vermelding: ‘code 77053 – Noodhulp Irak, Syrië en Zuid-Soedan’

Uw gift zal gebruikt worden voor voedselnoodhulp in Irak, Syrië (en de ruimere omgeving) en Zuid-Soedan, waar de nood het grootst is.

Foto: © Zurijeta-Shutterstock.com

N.B:Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis ontvangt u een fiscaal attest en krijgt u 45% terug van de belastingen.

SOS Noodoproep: Focus op Irak

Geplaatst 26 aug. 2014 04:13 door Cécil Van Maelsaeke   [ 26 aug. 2014 04:19 bijgewerkt ]


Sinds begin 2014 zijn meer dan 1,4 miljoen Irakezen op de vlucht geslagen.

Minderheidsgroepen zoals Yezidi’s, Koerden en christenen worden door de Islamitische Staat (of IS, een extreme Soennitische gewapende groep) in bepaalde delen van Irak gedwongen een keuze te maken tussen de islam, het betalen van een fikse boete, vluchten of de dood.

Vooral het gruwelijke geweld van de IS heeft de laatste paar maanden ervoor gezorgd dat ongeveer 850.000 mensen alles hebben achtergelaten en halsoverkop zijn vertrokken, op zoek naar een veiliger onderkomen. Deze mensen zijn bang, extreem kwetsbaar en hebben nood aan water, voedsel, medicijnen en spullen voor de hygiëne.

De verwachting is dat het aantal Iraakse vluchtelingen de komende maanden nog zal groeien.

Via Integral* volgt Tearfund de situatie in Irak op de voet op. Verschillende Integral-leden zijn momenteel in Irak om de eerste hulp te verlenen en om een duidelijk zicht te krijgen op de situatie.

Bid met ons mee voor vrede en stabiliteit in Irak.

 Hoe kan u helpen?

Geef vandaag nog!

·         45 euro – voorziet een gevlucht gezin een maand lang van voedsel en spullen voor de hygiëne

·         90 euro – voorziet twee gevluchte gezinnen een maand lang van voedsel en spullen voor de hygiëne

 

IBAN: BE41 4359 1900 0110

BIC: KREDBEBB

Met vermelding van: 'code 77053 – Noodhulp Irak, Syrië en Zuid-Soedan'

 

Uw gift zal gebruikt worden voor voedselnoodhulp in Irak, Syrië (en de ruimere omgeving) en Zuid-Soedan, waar de nood het grootst is.

 

*Integral is een internationale alliantie van 19 christelijke noodhulp- en ontwikkelingsorganisaties die samenwerken om een effectiever en efficiënter antwoord te kunnen bieden op het wereldwijde armoedeprobleem.

 

Foto: ©Integral/Tearfund UK - Uitgeputte kinderen slapen in openlucht nadat ze alles hebben moeten achterlaten.

N.B:Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis ontvangt u een fiscaal attest en krijgt u 45% terug van de belastingen.

1-10 of 158