Home‎ > ‎

eFlashes


Aardbeving Nepal

Geplaatst 25 apr. 2015 08:29 door Cécil Van Maelsaeke

Bron: foto: Micah Network Prayer Message 25/04/2015


Nepal werd deze morgen, zaterdag 25 april, getroffen door een hevige aardbeving. De beving had een kracht van 7.8 op de schaal van Richter en was te voelen tot in de buurlanden. Er volgden lawines en rotsen kwamen naar beneden gevallen in het Himalaya gebergte. De verslagen die binnen komen maken gewag van een stijgend aantal doden en velen hebben huis en bezittingen verloren.

Laten wij bidden voor allen die getroffen werden en voor allen die zullen helpen.

- Bid dat de regen de hulpacties niet zal hinderen en dat er veilig onderkomen zal gevonden worden voor allen die hun woning hebben verloren.

- Bid dat de hulpacties van de overheid snel en doeltreffend op gang zullen komen.

- Bid dat de hulpgoederen de mensen in nood zullen bereiken.

- Bid voor onze partners in Nepal, dat zij de aanwezigheid van God mogen ervaren in hun pogingen op de slachtoffers te helpen. Wij weten dat ook zij getroffen werden en vast hevig geschrokken zijn. Bid voor hen, dat God ieder van hen de kracht zal geven om te herstellen en om tot zegen te zijn van de mensen rondom hen.

“Heer in uw genade, bidden wij: ‘schenk hulp aan Nepal en zijn bevolking’”

(Noodoproep ontvangen via Micah Network en de internationale alliantie Integral. Tearfund volgt de situatie van nabij op en zal proberen te helpen)


Tearfund a member of Integral


Inzicht eerste kwartaal 2015 online

Geplaatst 23 mrt. 2015 10:08 door Webmaster Tearfund

Het Inzicht nummer van het eerste kwartaal van 2015 is online beschikbaar. 

Veel leesgenot!

Vacature bij Tearfund

Geplaatst 5 mrt. 2015 10:22 door Cécil Van Maelsaeke   [ 11 mrt. 2015 14:46 bijgewerkt door Webmaster Tearfund ]


Diensthoofd projectafdeling (m/v)

 
Taakomschrijving

 • Voor onmiddellijke indiensttreding zoeken we een voltijdse projectmedewerker (m/v) voor administratieve en operationele projectondersteuning met focus op humanitaire projecten en ontwikkelingssamenwerking. We bieden een uitdagende job, waarbij je voor de uitwerking van de projecten een verregaande autonomie krijgt in overleg met de overige afdelingen communicatie, fondsenwerving, administratie en financiën. Communicatie, mondeling én schriftelijk, is alvast één van je sterke skills, je werkt nauwgezet en je kan met deadlines om. Je legt vlot contacten op verschillende niveaus en kan een netwerk uitbouwen. Bij voorkeur heb je voeling met de non-profitsector.

 • Je bepaalt en bewaakt samen met de medewerkers de inhoudelijke werking van de afdeling projecten (Planning, Monitoring, Evaluatie).

 • Het realiseren van een goede coördinatie van werkzaamheden van de afdeling projecten en afstemming op andere afdelingen van de organisatie.

 • Belangrijke beleidselementen signaleren naar het algemene beleid van de organisatie.

 • Je behartigt de belangen van doelgroepen en van de organisatie bij overleg met institutionele donoren en partnerorganisaties.

 • Je zorgt ervoor dat de projectafdeling bijdraagt tot de ontwikkeling van een krachtdadige ontwikkelingssamenwerking. 

Profiel

 • Een levenshouding hebben die gebaseerd is op evangelische waarden. Tearfund heeft een christelijke identiteit en wij verwachten van onze medewerkers dat zij meelevend lid zijn van hun kerkelijke gemeente. 

 • Je bezit een academisch bachelor- of masterdiploma en liefst al enkele jaren ervaring. Een diploma in de richtingen taalkunde, management of communicatie is een pluspunt. 

 • Je hebt zeer goede kennis van het Nederlands en het Engels. Frans is een pluspunt. 

 • Je kan vlot werken met Microsoft Office. 

 • Je bent flexibel en bent bereid je werkrooster aan te passen in functie van de job. 

 • Je verwierf reeds leidinggevende ervaring 

 • Je bezit een geëngageerde visie 

 • Je bent ondernemend, discreet, professioneel en steeds klant- of stakeholdergericht, ook al werk je in een niet-commerciële omgeving. 

 • Je beschikt over beleidsvaardigheden 

 • Je straalt een overleg-attitude uit. 

 • Je kan op zelfstandige basis werken en je bent een netwerker. 

 • Je vaste werkplaats is Vilvoorde, er kan af en toe van thuis uit gewerkt worden en mogelijks zijn er korte missies naar het buitenland.

Aanbod

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.

 • Loon gebaseerd op PC329, tussenkomst woon-werkverkeer (openbaar vervoer, fiets), extralegale voordelen, gunstige verlofregeling, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en vorming.

 • Vergoeding voor dienstverplaatsingen.

Praktisch

Als je beantwoordt aan het bovenstaand profiel, stuur dan je cv en motivatiebrief (we hebben graag een foto erop) naar onze raad van bestuur, via mail cvm@tearfund.be. Inschrijvingen zijn welkom tot en met 10 april 2015. Selecties kunnen voordien al opstarten, afhankelijk van het aantal ingediende kandidaturen.

Tearfund zondag op 1 maart

Geplaatst 3 feb. 2015 10:02 door Webmaster Tearfund   [ 3 feb. 2015 10:06 bijgewerkt ]

Vilvoorde, februari 2015

Geachte voorganger, gemeenteverantwoordelijke,
jeugdleider, zondagsklasverantwoordelijke,

Op zondag 1 maart gaat onze traditionele Tearfund-zondag door. Verschillende gemeenten verkiezen om op een latere zondag in maart aandacht te schenken aan het werk van Tearfund. Ook dat kan.

Tearfund blijft trouw aan haar missie om mensen te mobiliseren in de strijd tegen armoede en onrecht. Onze speciale aandacht gaat daarbij vooral naar vrouwen en kinderen/jongeren in de derdewereld. Armoede is meer dan gebrek aan geld. Het is een vicieuze cirkel, een langdurig ontberen van welzijn van individuen, gezinnen en gemeenschappen. Armoede betekent onder andere:

 • Marginalisering, een gebrek aan vrijheid en vertegenwoordiging: arme bevolkingsgroepen zijn vaak ‘onzichtbaar’, zonder politieke stem en machteloos om hun levensomstandigheden te verbeteren.
 • Over onvoldoende voedsel beschikken zowel naar kwantiteit als naar kwaliteit. Hierdoor heerst er een voortdurende angst voor de toekomst die enkel toelaat om van dag tot dag te overleven.
 • Weinig of geen toegang hebben tot gezondheidszorg en onderwijs.
Dit laatste is heel belangrijk voor jongeren. Daarom willen we op Tearfund-zondag de aandacht vestigen op het werk van Kevin en Els Buch-Defauw en hun werk onder jongeren in Ethiopië.

Onderaan deze pagina voorzien wij u graag van bijkomende informatie om nader kennis te maken. De informatie kan bijvoorbeeld voorgelezen worden in de gemeente, waarna  enkele broeders en zusters voor Kevin en Els kunnen bidden. U kunt hier ook een PowerPoint presentatie downloaden om te vertonen in de gemeenten en/of zondagsklassen.

Vanaf half april tot half augustus zullen Kevin en Els in ons land zijn, en willen ook graag hun bediening komen voorstellen. Hun inzet betekent hoop voor de toekomst voor de jeugd die zij willen bereiken.
Dank bij voorbaat voor jullie betrokkenheid bij ons werk.

Cécil Van Maelsaeke,
algemeen directeur Tearfund

Nieuw Tijdelijk Overzees Personeel

Geplaatst 16 jan. 2015 04:57 door Cécil Van Maelsaeke

Insiders wisten al lang dat de melding ‘hangende’ was. In maart 2015 stuurt Tearfund, samen met de ECV-gemeente De Hoeksteen te Ieper, Fabiola Catrysse als ontwikkelingswerker uit naar Pan Bila in Ouagadougou, Burkina Faso. Zij zal daar toezicht houden op de hygiënische omstandigheden op de school en het Pan Bila-centrum voor meisjes, het beheer van de EHBO-post waarnemen en de doelgroep sensibiliseren.

In de volgende Inzicht komt zij uitgebreid aan het woord zodat u haar leert kennen en om haar motivatie en het project toe te lichten. We willen u vragen haar verdere

voorbereiding in gebed mee te nemen.

U kunt Fabiola uitnodigen om in uw gemeente een uitgebreide voorstelling van het project te geven door haar te contacteren via Fcatrysse@tearfund.be, 057 36 41 01 of op 0479 32 02 16.

Wie graag meer actief betrokken wil zijn of sponsoren, kan haar volgen op haar blogspot en/of storten op BE41 4359 1900 0110, code ‘25 cf – Fabiola Catrysse’. Meer nieuws hierover in de volgende Inzicht.


Winterdropping

Geplaatst 14 jan. 2015 02:06 door Cécil Van Maelsaeke

Just Rice Winterdropping

Ben je tussen de 12 en 25 jaar. Schrijf je dan nu in voor de spannende winterdropping.
Ontdek meer via de teaser op http://youtu.be/ykg5ch0ZaFU.
Een organisatie van Tearfund Youth
Inschrijven via www.tfyouth.be

Inzicht vierde kwartaal 2014 online

Geplaatst 12 dec. 2014 07:59 door Webmaster Tearfund   [ 12 dec. 2014 07:59 bijgewerkt ]

Het Inzicht nummer van het vierde kwartaal van 2014 is
 online beschikbaar. 

Veel leesgenot!

Ebola blijft onze aandacht vragen

Geplaatst 12 dec. 2014 03:26 door Cécil Van MaelsaekeDe Ebola-epidemie blijft onze aandacht vragen

West-Afrika wordt momenteel nog steeds getroffen door de hevigste Ebola-epidemie in de geschiedenis. De epidemie bereikte intussen ook Mali. Onze zendeling/ontwikkelingswerkers in Burkina-Faso vrezen dat de ziekte nu heel dichtbij hen komt.

Onze internationale alliantie Integral heeft al een tijd geleden de noodtoestand uitgeroepen en alle leden gevraagd om te helpen waar kan. In Liberia wordt hulp geboden in de geïnfecteerde regio’s om de hulpverleners te beschermen door speciale beschermende kledij te voorzien: persoonlijke beschermingspakken, N-95 respiratoire gezichtsmaskers, gezichtsbeschermende schilden, handschoenen en essentiële geneesmiddelen.

Er worden medische teams gestuurd om het Ministerie van Volksgezondheid in Liberia bij te staan met preventie en controle in 334 gezondheidsposten in de provincies Montserrado, Sinoe, Grand Cape Mount en Bomi.
Andere leden zijn activiteiten gestart met de United Methodist Church van Liberia, met de Evangelische Alliantie van Sierra Leone, waar sanitatie kits en voedselpakketten verdeeld worden en counseling geboden wordt.

Uw bijdrage is van het allergrootste belang om deze ziekte snel de kop in te drukken.
Help ons helpen, a.u.b. en bid voor onze vele medewerkers op het terrein,
die een moeilijke kerst tegemoet gaan.

Namens Tearfund,

Cécil Van Maelsaeke, Algemeen Directeur

Graag uw steun op rekeningnummer van Tearfund

IBAN: BE41 4359 1900 0110
BIC: KREDBEBB
Met vermelding: “code 77061 Ebola”
Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis ontvangt u een fiscaal attest.
Een attest wordt automatisch bezorgd na het verstrijken van het boekjaar.Bezoek uit Brazilië op 13 november

Geplaatst 5 nov. 2014 00:13 door Webmaster Tearfund   [ 5 nov. 2014 00:13 bijgewerkt ]

Oscar en Melina van Eijk, de leiders van het werk van BEM Brazilië, komen samen met hun medewerkers Ronald en Elma naar België.

Donderdagavond 13 november zijn ze te gast in het Evangeliecentrum, Daalstraat 71, te 1790 Affligem. Ze zullen er uitgebreid vertellen over het werk van BEM, waaronder de kindercentra, het tuinbouwproject en het weduwenproject. De avond begint om 19.30 uur. U bent er van harte welkom.

RED EEN LEVEN

Geplaatst 7 okt. 2014 02:31 door Webmaster Tearfund   [ 7 okt. 2014 02:32 bijgewerkt ]

RED EEN LEVEN - Vlaamse christelijke Artiesten voor Tearfund in België.

Help ons deze CD-single bekend te maken.
Opbrengst gaat naar het humanitaire werk van Tearfund België.

Meer info en te bestellen via
www.tearfundsong.be

1-10 of 161