Over Ons‎ > ‎

Lid van

Tearfund is lid van:

ngo-federatie

Tearfund is reeds vele jaren lid van de Vlaamse Federatie van NGO’s voor ontwikkelingssamenwerking ngo-federatie. Deze federatie heeft tot doel op te treden zoals bedoeld in het Koninklijk Besluit van 18 juli 1997 betreffende de erkenning en subsidiëring van niet-gouvernementele ontwikkelingsorganisaties en van hun federaties.

EU-cord

Tearfund is lid van het netwerk EU-cord (Christian Organisations in Relief and Development). Deze Europese koepel telt momenteel 22 lidorganisaties.

Integral

Zeventien ontwikkelingsorganisaties verenigen hun krachten om de kwetsbare gemeenschappen in het Zuiden te dienen – Tearfund België is een belangrijke schakel in deze samenwerking.
Tearfund werkt samen met 16 andere internationale christelijke ontwikkelingsorganisaties mee aan de realisatie van een unieke samenwerking, genoemd ‘Integral’, om beter de belangen van de armen te kunnen dienen.
In plaats van verschillende organisaties, met gelijkaardige programma’s te sturen naar een zelfde rampenplaats, kwam de Integral alliantie overeen om een of twee partner organisaties te sturen, met de middelen en financiële ondersteuning van de anderen, waarbij op die manier kosten verminderd worden, interventies toenemen en meer levens gered worden.
Armoede, ziekte en ongerechtigheid blijven actueel in onze wereld van vandaag en het blijft moeilijk voor een enkele organisatie met beperkte middelen om een belangrijk verschil te maken. Voeg echter de middelen van velen samen en je kunt het verschil maken.

EAV

De Evangelische Alliantie Vlaanderen biedt sinds 1980 een platform voor ontmoeting en samenwerking aan de evangelische christenen in Vlaanderen. De evangelische kerken behoren tot een van de erkende erediensten in België, en vertegenwoordigen zich ten opzichte van de overheid via de Administratieve Raad voor de Protestantse-Evangelische Eredienst (ARPEE).