Matrassen voor de Grace Junior School in Oeganda

Grace Junior School (GJS) is de lagere school van onze lokale partner Creed Africa in Orisai, Oeganda, waar we meer dan 220 kinderen steunen via financiële kinderadoptie. Deze school biedt – in tegenstelling tot de lokale staatsschool – kwalitatief goed onderwijs en presteert zo goed, dat steeds meer gezinnen hun kinderen naar GJS willen sturen. Het nieuwe schooljaar is net gestart en er hebben zich dan ook heel veel nieuwe kinderen gemeld. De meesten wonen te ver om dagelijks van huis naar school en terug te stappen en moeten dus intern verblijven. Zij moeten hiervoor heel wat benodigdheden zelf voorzien, inclusief beddengoed en eigenlijk ook een matras, maar die kunnen zij niet betalen. Het afgelopen schooljaar hebben een aantal kinderen hun bedden al moeten delen. Creed heeft ondertussen al een heel aantal nieuwe stapelbedden laten maken, maar heeft geen fondsen meer voor de bijkomende matrassen. Ze hebben er dringend 185 nodig.

Wij vertrouwen erop dat onze donateurs zullen willen helpen en hebben beslist om geld dat we voor een ander project niet onmiddellijk moeten doorstorten, voor te schieten naar Creed toe, zodat zij in deze dringende behoefte kunnen voorzien.

Als er onder u zijn die een matras voor hun rekening willen nemen, dan is uw bijdrage zeker welkom. Eén matras kost 25 euro. U kunt uw gift overmaken op ons rekening nummer BE41 4359 1900 0110 met vermelding: code 73013-matras.

 

Update:  7 februari 2019

Hartelijke dank aan al wie gegeven heeft  hiervoor. Binnen korte tijd hadden we het benodigde bedrag bijeen!

Extra giften die nog binnenkomen worden voorbehouden voor CREED Africa voor andere noden van GJS of de kinderen in Orisai.

Namens Tearfund