Noodoproep: cycloon en overstromingen in Mozambique, Malawi en Zimbabwe.

Op 14 maart werd Mozambique getroffen door de cycloon Idai, welke verder landinwaarts raasde richting Malawi en Zimbabwe. De kustplaats Beira in Mozambique  kreeg de volle lading met als gevolg een wijd verspreide ravage. Nadat eerst door de harde wind vele huizen werden weggeblazen, werd ook nog eens het land rondom Beira overspoeld. Momenteel zitten ongeveer 500.000 vrouwen, kinderen en mannen vast als gevolg van de stortregens.

Enkele relevante feiten:

  • Meer dan 1000 doden
  • Het Rode Kruis schat dat 90% van Beira verwoest is
  • Aanzienlijke verwoestende schade van huizen, landbouw, huishoudens en infrastructuur

Tearfund zet zich in samen met onze partners Tearfund UK en Food for the Hungry operationeel op het terrein, en de lokale partners. Momenteel worden de eerste noden van de getroffen bevolking in kaart gebracht zodat de eerst humanitaire hulp kan worden verleend.

U kan hierbij helpen door een gift over te maken op Tearfund rekening  IBAN BE  41 4359 1900 0110 met code: 77006 Noodhulp Mozambique, Malawi en Zimbabwe

Hartelijk dank namens Tearfund.