De stafmedewerkers en de bestuursleden van het Velemegna Good News Society Hospital in Bidar, India uiten hun dankbaarheid voor de aankoop van het waterzuiveringstoestel ‘Kangen’.

Het ziekenhuis gebruikt grondwater welke wordt gezuiverd. Maandelijks wordt dit water gecontroleerd op de zuiverheid. De laatste testen toonde echter aan dat er een bacterie in het water aanwezig was. Het gezuiverde water die zij gebruiken dient voor alles. Van koken tot drinkwater tot het handen wassen voor chirurgische ingrepen. Dit kon dus niet meer.  Na onderzoek naar verschillende waterzuiveringstoestellen werd er geopteerd voor een nieuwe ‘Kangan Water Purifier System’. Via onze contactpersoon kwam de vraag bij Tearfund terecht of wij konden helpen in de aankoop van dit toestel.

Velemegna Good News Society en Tearfund hebben in het verleden samengewerkt in verschillende projecten en de samenwerkingsband is nog steeds sterk.

Tearfund is daarom samen met hen blij dat we dankzij uw giften hebben kunnen helpen.

 

Bron foto’s: VGNS