Noodoproep: Storm Orisai, Noordoosten Oeganda

In de nacht van 5 op 6 september werd Orisai, het arme dorpje in het Noordoosten van Oeganda waar onze partner Creed Africa werkzaam is, zwaar getroffen door een verwoestende storm. Hevige regenval samen met hagelstenen en extreme sterke onweersbuien zorgde voor een ware ravage. Daken van huizen werden weggerukt, bomen vielen neer, hutten vielen om en gewassen werden overspoeld.

Drie mensen kwamen om en een aantal dieren overleefden de storm niet. Orisai ligt er verwoest bij en is in rouw. Bij Creed Africa is de watertank met een inhoud van 5000 liter kapot en de school werd ook getroffen. Zo zijn de schoolboeken van de laatstejaars  beschadigd en veel matrassen in de slaapzaal zijn helemaal doorweekt. Het pijnlijke is dat alle middelen reeds werden gebruikt om voedsel en schoolmateriaal aan te kopen voor de start van de nieuwe schooltermijn, die morgen start.

Tearfund helpt Creed Africa met een eerste bijdrage voor de aankoop van een watertank en het verlenen van de eerste noden. Tearfund kan dit niet alleen. Helpt u mee?

U  kunt uw gift overmaken op het algemeen rekeningnummer van Tearfund IBAN BE 41 4359 1900 0110 met vermelding van ” storm Orisai/code 77019″.

Hartelijk dank, namens Tearfund.

 

Foto’s: Creed Africa