Tearfund werd dit jaar weer door de Koning Boudewijnstichting goedgekeurd als goed doel voor de Warmste Week van Studio Brussel. Dat wil zeggen dat jullie weer massaal acties kunnen organiseren en plaatjes aanvragen ten voordele van ons werk: Omdat élk mens telt!

 

Twee projecten onder de aandacht:

Ten eerste is er het ontwikkelingsproject van onze expat Hilde Vlaminckx. Zij werkt als verpleegkundige in Hopitali Vao Vao, Madagascar. Het technisch (medisch) materiaal dat ze gebruiken, heeft een onderhoudsbeurt nodig en de autoclaaf (een toestel dat gebruikt wordt om te steriliseren) moet worden geautomatiseerd. Verder moet er worden gedigitaliseerd en zijn er dus computers en dergelijke nodig.

Daarnaast willen we investeren in de lokale mensen (capaciteitsversterking). We willen de lokale verpleegkundigen en het personeel vormingen aanbieden in management en beleidskwesties, zodat zij kunnen blijven  groeien in het dragen van verantwoordelijkheden en beleidsposities kunnen opnemen binnen het ziekenhuis.

 

Het tweede project is een humanitair project, namelijk winterhulp voor Syrië. Al sinds 2014 ondersteunt Tearfund daar de lokale (Libanese) ngo Lebanese Society for Educational & Social Development (LSESD), die Syrische vluchtelingen voorziet van voedselhulp en winterhulp (zoals kachels en dekens). Zoals jullie weten is dit een langdurige crisis, waarbij vaak media-aandacht, en daarbij giften en subsidies doorheen de tijd afnemen, terwijl de noden hetzelfde blijven of toenemen. In mei 2019 wordt er geschat dat meer dan 6 miljoen mensen op de vlucht zijn. Daarom steken wij dit jaar graag een tandje bij. Doe jij mee?

 

 

Jullie kunnen acties voeren vanaf 18 september tot en met 23 december. De Warmste Week zelf, wanneer jullie plaatjes kunnen aanvragen aan het glazen huis, zal plaatsvinden van 18 tot 24 december. Praktische informatie over de acties en de Warmste Week vinden jullie bij de veel gestelde vragen.

 

 

Praktisch

In deze twee projecten zien we specifieke noden, maar jullie mogen natuurlijk zelf kiezen waaraan jullie willen bijdragen. Jullie kunnen al onze projecten hier raadplegen. Als jullie nog vragen hebben over onze projecten kunnen jullie contact opnemen met de programma-afdeling via Cynthia Carlens (cc@tearfund.be). Tenzij wij van jullie horen dat jullie ergens specifiek aan willen bijdragen, wordt jullie donatie verdeeld over de twee bovenstaande projecten.

 

Hopelijk kunnen we ook dit jaar weer rekenen op jullie steun!

Alvast bedankt namens het hele Tearfund team!