Een maand geleden deden wij een oproep voor dringende hulp aan de bevolking van Orisai. Het dorp was zwaar getroffen door een verwoestende storm met hevige regenval, hagelstenen en sterke wind. Daken van huizen werden weggerukt, bomen vielen om, woonhutten werden totaal vernield en gewassen op het land werden weggespoeld, drie mensen lieten het leven en ook enkele dieren kwamen om. Het was de vooravond van het schooljaar en de schoolboeken zijn vernield door de waterschade.

 

Uit ons noodhulpfonds konden wij onmiddellijk een bedrag vrijmaken voor de vervanging van de beschadigde watertank van Creed Africa.

Dankzij jullie hartverwarmende respons kunnen wij nu 16.500 euro overmaken. Hiervoor kunnen de schoolboeken worden vervangen, kan één maand voedselhulp worden voorzien en een eerste medische missie worden georganiseerd. Verder wordt gestart aan het repareren van de latrines, wat van belang is om de verspreiding van ziektes tegen te gaan.

Hartelijk dank aan alle donateurs.

Verdere hulp blijft echter nodig. Voor de rest van de latrines, maar ook voor het herstel van 247 beschadigde woningen. Ook wordt geschat dat er nog twee maanden voedselhulp nodig is, en nog 2 medische missies nodig zijn om iedereen te bereiken.

Giften blijven dus welkom op ons rekeningnummer BE41 4359 1900 0110, met de vermelding “Noodhulp na Storm Orisai, code 77019”.

 

Foto’s: Creed Africa

 

Verwoeste latrine

 

De kapotte watertank op de grond en de installatie van de nieuwe tank