Tearfund bestaat in november 40 jaar. Tijdens het komend jaar zullen we daar regelmatig bij stilstaan en we sluiten het herdenkingsjaar af met een dankdag in oktober 2020.

We willen gedurende dit jubileumjaar één project in de kijker zetten: 40 Oegandese kinderen naar de middelbare school helpen. In het septembernummer van Inzicht stelden wij dit project aan u voor. Met een eerste meisje, Kalsum, konden jullie daar ook reeds kennismaken.

U kunt de andere kinderen die we gedurende het project naar voren brengen hier terug lezen.

Een volgend kind dat uw hulp nodig heeft is Onesmus.

Onesmus is de oudste zoon van een gebroken gezin. De vader, een dronkaard, heeft zijn land verkocht en is naar de stad verhuisd. De moeder werkt op het land van buren, waarvoor ze in natura betaald wordt. Het beetje voedsel dat ze zo verdient is onvoldoende om haar gezin te voeden, zodat het gezin  permanent te lijden heeft onder ondervoeding.

Onesmus heeft dankzij het adoptieprogramma toch met goede punten het lager onderwijs kunnen voltooien en gaat nu naar het eerste middelbaar, waar hij goed zijn best doet. Het gezin stelt al hun hoop op de jongen. Extra financiële steun is echter nodig opdat hij naar school zou kunnen blijven gaan.

 

Maak uw gift over op rekening van Tearfund met vermelding: “jubileumproject 40/40”.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp.

Namens het Tearfund team.