Tearfund bestaat 40 jaar. 

Het jubileumproject 40/40 heeft als doel 40 Oegandese kinderen naar de middelbare school helpen. In het septembernummer van Inzicht stelden wij dit project aan u voor.

U kunt de andere kinderen die we gedurende het project al naar voren brachten hier terug lezen.

In Oeganda is in februari het nieuwe schooljaar begonnen. Omdat de kosten stijgen en de scholen steeds hoger inschrijfgeld vragen, is het moeilijk om nog betaalbare scholen te vinden.

En net zoals bij ons betekent een nieuw schooljaar ook extra kosten. Zeker als je voor het eerst naar de middelbare school gaat en daar intern moet verblijven. Behalve het inschrijvingsgeld, moeten de kinderen in Oeganda ook zelf zorgen voor verschillende schoolmaterialen en eenmalig ook heel wat persoonlijke spullen om op het internaat te kunnen verblijven: een matras, beddengoed, schoenen, opbergbox, schooluniform, zeep, enz. Voor de gezinnen in het arme Orisai is dat allemaal onbetaalbaar.

De helft van de 40 kinderen die we in dit jubileumjaar helpen, zijn de kinderen van Grace Junior School die in november de nationale eindexamens van de lagere school hebben afgelegd. Eerder stelden we reeds Ketty, Emmanuel en Alice aan u voor. De 17 andere kinderen zijn Esther, Pius, Charles Peter, Joel, Pascal, Proscovia Sarah, Irene Gloria, Deborah, Rebecca Miriam, Patricia, Vigil, Jesca Ruth, Joy, Harriet, Elizabeth, Vivian en Kevin. Hun harde werken is beloond en ze zijn allemaal heel goed geslaagd. We willen hen helpen om een goede start te kunnen maken op de middelbare school. Heel wat ouders hebben zich al in de schulden gestoken. Daarom willen wij voor deze eenmalige extra kosten uw hulp vragen.

Uw gift op rekening BE41-4359-1900-0110 met vermelding “jubileumproject 40/40” kan deze kinderen voorzien van deze noodzakelijke spullen.

 

 

 

Deze leerlingen maken deel uit van de groep van 40 (vlnr: Elisabeth, Vigil, Proscovia Sarah, Joel, Irene Gloria en Pascal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvast hartelijk dank!