Tearfund bestaat 40 jaar. 

Het jubileumproject 40/40 heeft als doel 40 Oegandese kinderen naar de middelbare school helpen. In het septembernummer 2019 van Inzicht stelden wij dit project aan u voor.

U kunt de andere kinderen die we gedurende het project al naar voren brachten hier terug lezen.

COVID-19 heeft ook het jubileumproject behoorlijk in de war gestuurd en zo hebben we geen nieuwe kinderen meer kunnen voorstellen. De scholen in Oeganda zijn nog steeds gesloten door de strenge coronamaatregelen in het land.

Ook al kunnen ze nu al een hele tijd niet naar school, toch hebben de kinderen steun nodig. Vandaag stellen we u weer twee tieners uit het middelbaar voor. Beiden waren begin dit schooljaar in februari aan hun vijfde jaar begonnen, hetgeen voor kinderen uit Orisai al een hele prestatie is.

Rose

Rose is halfwees. Haar moeder is hertrouwd met een jongere broer van de vader, die nog twee andere vrouwen heeft. Het hele gezin telt 12 kinderen en hun levensomstandigheden zijn zeer armoedig. De ouders zijn hiv positief. Voor de schoolkosten hadden ze geld geleend, hetgeen ze nu niet kunnen terugbetalen.

 

 

 

 

 

 

Nelson

Nelsons ouders zijn gescheiden en een oom helpt hem financieel om de schoolkosten te betalen. Helaas heeft de oom door de coronacrisis zijn werk verloren en kan hij Nelson niet langer helpen.

Het jubileumproject wil tieners zoals Rose en Nelson financiële steun geven om naar de middelbare school te kunnen (blijven) gaan, wanneer deze herstarten. Helpt u mee?

 

U kunt uw gift overmaken op het rekeningnummer van Tearfund BE41 4359 1900 0110 met vermelding van “jubileumproject 40/40”.

Alvast hartelijk dank.