Tearfund bestaat 40 jaar.

Het jubileumproject 40/40 heeft als doel 40 Oegandese kinderen naar de middelbare school helpen. In het septembernummer 2019 van Inzicht stelden wij dit project aan u voor.

U kunt de andere kinderen die we gedurende het project al naar voren brachten hier terug lezen.

Lawrence

Lawrence zit in het tweede middelbaar en haalt er goede cijfers. Door de lockdown kan zijn vader sinds maart echter zijn handel in graanproducten en fruit niet meer voortzetten en zo heeft het grote gezin geen inkomen meer. Er is dus ook geen geld meer voor het schoolgeld en de andere kosten …

 

 

 

 

 

Doreen

Voor het gezin van Doreen ontstonden de financiële problemen net voor corona toesloeg. Zij heeft het geluk dat haar vader heel gemotiveerd is om haar naar school te helpen, maar begin dit jaar kreeg hij een zwaar werkongeval, dat hij als bij wonder overleefde. Echter, omdat het gezin geen ziekteverzekering kon betalen, kost de behandeling van zijn ernstige verwondingen alles wat ze hebben en daardoor wordt het quasi onmogelijk dat Doreen nog naar school zal kunnen gaan.

 

 

 

 

 

 

Wilt u Lawrence, Doreen en de vele andere kinderen in gelijkaardige situaties helpen, maak dan uw gift over met vermelding van “Jubileumproject 40/40”.

Alvast hartelijk dank.