Voedselhulp nodig in Burkina Faso

In Kaya, waar onze partner Paam Laafi mobiele kliniek voor de vluchtelingen organiseert, met de medicijnen die dankzij jullie giften gratis aan de vluchtelingen kunnen uitgedeeld worden, is de hongercrisis heel erg. In andere plaatsen is het ook het geval, zodat de Verenigde Naties enkele dagen geleden alarm geslagen hebben. 

Volgens Unicef zijn er 535.500 kinderen acuut ondervoed. 156.500 kinderen lopen een onmiddellijk risico om te sterven van de honger. Zo’n drie miljoen mensen in Burkina Faso hebben humanitaire hulp nodig. 

Tearfund wil die mensen helpen door ook voedselhulp uit te delen via zijn lokale partners. Als u het op uw hart krijgt, kunt u uw gift storten op de rekening van Tearfund BE41 4359 1900 0110 (KREDBEBB), met vermelding van de code 77009 Burkina Faso. 

 

Foto omslag: Kaya, Burkina Faso © Paam Laafi/Tearfund 2020