Voedselpakketten tijdens de pandemie (BEM Brazilië)

Bem Estar do Menor (BEM) is een belangrijke lokale partner van Tearfund, die we dankzij onze vele trouwe donateurs jaarlijks financiële steun kunnen geven voor de dagelijkse opvang en begeleiding van honderden kinderen in de kindercentra, voor het tuinbouwproject en het weduwenproject.

In de afgelopen tijd hebben medewerkers van BEM elke twee weken voedselpakketten uitgedeeld aan gezinnen waarvan de kinderen werden opgevangen in ons kinderdagverblijf. Deze pakketten bestaan uit o.a. fruit en groenten.

We vinden het erg belangrijk om de kinderen regelmatig te zien en te controleren of ze gezond zijn. Daarnaast hopen we dat ze door het gezonde voedsel minder vatbaar zijn voor ziektes en, mochten ze toch corona oplopen, dat ze sneller herstellen.

Aan de pakketten is bijgedragen door boeren die deelnemen aan het tuinbouwproject, ontwikkeld door BEM-medewerkers in Sabinópolis.
Deze tuinders werden indertijd door BEM geholpen met een bestaansminimum. Nu stellen zij op hun beurt BEM in staat om weer andere mensen door moeilijke tijden heen te helpen!

Bron foto’s: BEM Brazilië
Bron tekst: EZB