Gebedsoproep voor Myanmar

Het is nu bijna 75 dagen sinds de bevolking van Myanmar begon te protesteren tegen de militaire coup in het land.

De maatregelen die genomen worden tegen de bevolking worden zwaarder en zwaarder in een poging het verzet tegen de militaire overheersing door de bevolking de kop in te drukken. Dit weerspiegelt de toenemende frustratie en hulpeloosheid die de Junta begint te voelen tegen de verbazingwekkende eenheid en veerkracht die de mensen – zowel collectief als individueel – hebben getoond, ongeacht het risico voor lijf en leden.
Het geweldloos protest van de bevolking van Myanmar in het licht van een dergelijke aanval van fysieke onderdrukking spreekt van hun vastberadenheid en moed, in hun verlangen naar democratie en vrijheid.

We willen oproepen tot gebed voor beide partijen om tot een vreedzame en duurzame oplossing te willen komen.