COVID-19 slaat hard toe in India

Update: 06/05/2021

Luister hieronder naar een pakkend interview van onze partners Eficor in India en Tearfund Canada over de COVID-19 situatie.

 

30/04/2021

We vragen uw dringende hulp. Help ons helpen.

De tweede golf van COVID-19 slaat heel hard toe in India.
We ontvangen hartverscheurende berichten van onze lokale partners. Recordaantallen mensen zijn besmet. Op 26 april, in één dag tijd werden 352.991 personen positief getest volgens de minister van Volksgezondheid en Gezinswelzijn. In een wanhopige poging om de situatie onder controle te krijgen, hebben veel staten een avondklok en lockdown afgekondigd. Hoewel een volledige lockdown in het hele land niet wordt aangekondigd, zijn het banenverlies, de voedselonzekerheid en de economische kwetsbaarheid opnieuw een realiteit voor miljoenen stedelijke informele arbeiders en dagloners.

Nog veel erger is het gesteld in de plaatselijke ziekenhuizen, die de stroom aan zwaar zieke mensen niet meer aan kunnen. De afdelingen intensieve zorgen zijn de wanhoop nabij. Duizenden zieken kunnen geen bed meer bemachtigen en blijven buiten de poorten van de ziekenhuizen in auto’s wachten. Er is sprake van totale chaos, een ontstellend tekort aan medisch materiaal en zuurstof.

Onze lokale partners smeken om hulp. Er is grote nood aan beschermingsmateriaal, ontsmettingsgel, maskers, handschoenen, voedselhulp, ….

Tearfund kan niet stilzitten bij een dergelijke tragedie. Vandaar onze dringende oproep voor steun. Dergelijke noodkreten krijgen wij ook van onze partners uit Madagaskar en Brazilië.

Help ons hen helpen. Stort vandaag nog een bijdrage op rekeningnummer van Tearfund, IBAN BE41 4359 1900 0110, met de vermelding: “Code 77007, Noodhulp COVID”

Zondag 2 mei is Tearfund-zondag in het teken van onze gezondheidsprojecten. Help ons de oproep ruimer bekend te maken onder vrienden, kennissen, in de kerk.

Hartelijk dank, ook namens onze lokale samenwerkingspartners,

 

Cécil Van Maelsaeke
Algemeen directeur Tearfund