Naastenliefde, grenzeloos

Wij brengen mensen samen in de strijd tegen armoede en onrecht

 

Ik wil doneren

Noodhulp

In de kijker: Noodhulp Oekraïne

Kinderen sterven dagelijks als gevolg van armoede, honger en alledaagse aandoeningen

Vrouwen sterven dagelijks als gevolg van complicaties tijdens en na de zwangerschap

Wat wij doen

Tearfund is een christelijke liefdadigheidsinstelling die vastbesloten is een einde te maken aan extreme armoede en onrecht. Armoede vernietigt levens, maar het is niet Gods plan voor de wereld en jij kunt helpen dit te veranderen. We werken samen met kerken, gemeenschappen en individuen over de hele wereld om ervoor te zorgen dat iedereen de kans heeft om zijn door God gegeven potentieel te vervullen. We zullen niet stoppen totdat de armoede stopt.

We hebben allemaal het door God gegeven potentieel om geweldige dingen te doen, en we geloven dat het ontsluiten van dit potentieel de sleutel is om te zien dat mensen een vervuld leven leiden. Waar armoede heerst, werken we op een manier die de afhankelijkheid van goede doelen en hulp van buitenaf doorbreekt en mensen in staat stelt zelf verandering teweeg te brengen. We helpen onze donateurs te begrijpen dat hun gebeden, giften en daden ertoe doen.

Ik wil doneren

Meer over ons

Hoe kan jij ons helpen?

Doneren

Zonder giften kan ons werk helaas niet gebeuren. Je kan ervoor kiezen een algemene gift te doen of voor een specifiek project. Giften vanaf € 40 per jaar zijn trouwens fiscaal aftrekbaar!

Lees meer

Kinderadoptie

Met een bedrag vanaf € 33 per maand kunt u de hele wereld van één enkel kind veranderen. Groepsadoptie kan al vanaf € 20 per maand. Kinderen financieel steunen biedt hen zowel volwaardig onderwijs als gezondheidszorg.

Lees meer

Bidden

Gebed is de motor van alles wat we doen. We zijn er afhankelijk van. We hebben de hulp van God nodig om armoede en onrecht te bestrijden. Strijd met ons mee in gebed.

Lees meer

Meehelpen

We zijn voor veel zaken afhankelijk van het werk van vrijwillige handen. Bovendien zijn er twee initiatieven die vanuit vrijwilligerswerk zijn ontstaan: Tearfund Youth en Nacht Zonder Dak.

Lees meer

Onze kernpunten

Bij de projectwerking focust Tearfund zich op enkele zwaartepunten en enkele transversale thema’s die in de meeste programma’s en projecten voorkomen. De heersende stroming is de zorg voor ‘vrouwen en kinderen‘, veelal de eerste en meest kwetsbare slachtoffers.

Noodhulp en wederopbouw

In acute noodhulpsituaties staat het redden van mensenlevens en het verzachten van het leed op de voorgrond. Aansluitend volgen overlevingshulp en wederopbouw.

Kwetsbare kinderen en vrouwen

Tearfund engageert zich voor een gezonde en algehele ontwikkeling van gezinnen (met voornamelijk de vrouwen en kinderen), die veelal niet in staat zijn zich te verweren tegen geweld en uitbuiting.

Gezondheidszorg

Basisgezondheidszorg moet voor iedereen mogelijk zijn. Daartoe behoort o.a. zuiver drinkwater, sanitaire installaties, vaccinatiecampagnes, opleidingen en gezondheidscentra.

Onderwijs

We willen een kwaliteitsvol basisonderwijs mogelijk maken voor kinderen en volwassenen. Daartoe behoort o.a. het opleiden van leerkrachten, infrastructuur, cursussen en bijscholingen.

Nieuws

We schrijven regelmatig nieuwe berichten op onze Nieuws pagina om u op de hoogte te houden van onze events, TOP’pers, projecten en rampen. Hieronder kan u zich ook inschrijven met uw e-mailadres om zo op de hoogte te blijven van onze belangrijke berichten.

INZicht september 2022

INZicht september 2022

INZicht september 2022 Onze nieuwste publicatie INzicht 2022 staat online. Alvast veel leesplezier toegewenst! 

Vacature

Vacature

Vacature Wegens pensioen zijn we op zoek naar een nieuwe directeur die richting kan geven aan de missie en het werk van Tearfund.Ben jij de teamspeler die we zoeken? Tearfund is een christelijke humanitaire hulporganisatie die grenzeloos naastenliefde toont bij rampen...

Verjaardagskalender

Verjaardagskalender

Aanbieding verjaardagskalender Door de aankoop van deze kalender heeft u twee vliegen in één klap. Voor slechts 10,00 EUR (excl. verzendkosten) heeft u een mooie verjaardagskalender voor uzelf of om cadeau te doen én steunt u het werk van Tearfund. Bestellen kan via...

Fietsen voor Roma Help Serbia

Fietsen voor Roma Help Serbia

Roma Help Serbia Projectcode: 71001Fietsen voor Roma Help Serbia Fietsen voor het goede doel!NATION TOURS 2022 Voor het tweede jaar op rij organiseert PaxX Global Cycling de NATIONS TOUR.Van 13 tot 15 mei 2022 kan je deelnemen aan een fietsdriedaagse in de Vlaamse...

Blijf op de hoogte

Wilt u relevante e-mailberichten ontvangen over onze acties bij rampen en belangrijke nieuwsberichten, dan kan u zich hier inschrijven.

Formulier beschermd door reCAPTCHA. Privacy Policy en Voorwaarden.
Bij inschrijving gaat u akkoord met de Tearfund privacyverklaring.

Wij zijn lid van

Uw donatie maakt het verschil

Ik wil doneren

Stel ons uw vraag


Neem zeker ook eerst een kijkje in onze FAQ, misschien staat daar al een antwoord op uw vraag. Mocht u geen antwoord vinden, aarzel dan niet om ons te contacteren en wij zullen uw vraag zo snel mogelijk behandelen. In onderstaand formulier kan u trouwens ook aanduiden als u onze publicatie ‘In Actie’ wenst te ontvangen. Dit sturen wij dan elk kwartaal gratis naar u toe per post. Hiermee willen wij u graag toch wat op de hoogte houden van onze humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking indien u nog geen donateur bent. Donateurs ontvangen automatisch ons veel uitgebreider blad ‘Inzicht’ en/of ‘TOP-nieuws’, meer informatie daarover vindt u op onze publicaties pagina.

Formulier beschermd door reCAPTCHA. Privacy Policy en Voorwaarden.
Bij versturen gaat u akkoord met de Tearfund privacyverklaring.