India, Anaikatty Community College

Project
Onderwijs

Anaikatty Community College, India

Projectcode: 70026

Doelgroep

Kansarme jongvolwassenen uit het Anaikatty berggebied.

Doelstelling

De missie en eerste opdracht van het Anaikatty Rural Community College (ARCC) bestaat uit het aanbieden van beroepsopleidingen. Hun visie beoogt in een veel ruimere mate om de lokale bevolking in het gebied Anaikatty bewust te maken van de eigen mogelijkheden om hun levensomstandigheden te verbeteren. Opgeleide jongeren vormen een katalysator die de economische ontwikkeling een boost kunnen geven.

Activiteiten

Naast praktijkgerichte opleidingen komen ook algemene levensvaardigheden en weerbaarheidstrainingen aan bod. Er worden ook randactiviteiten georganiseerd, zoals sportkampen, medische check-ups, animatiedagen voor kinderen, counseling rond levensvaardigheden. Het ARCC fungeert niet alleen als motor, maar ook als schuilplaats voor de kwetsbaren.

In 2018 lag de focus op het bereiken van leefgemeenschappen van de verschillende stammen met als uiteindelijke doel de jongeren te motiveren cursussen te volgen of te voltooien en hen te begeleiden naar de arbeidsmarkt.

Resultaten

Afgelopen jaar waren 30 jongeren ingeschreven voor een cursus aan het hoofdcentrum, waarvan zowat de helft meer dan één cursus tegelijk volgde. Met de vormingen die aangeboden werden op het veld, in acht dorpen, werden nog eens gemiddeld tien jongeren per vorming bereikt. Minstens 20 jongeren vonden werk in een bedrijfje; anderen startte met een eigen winkeltje.

Impactverhalen

Mahalakshmi

Mahalakshmi, een studente catering van het ARCC runt nu het Boomi Hotel in Anaikatty. Ze is tevens mede-eigenaar van de zaak van haar vader. We hadden het voorrecht om in het hotel te eten. Ze is erg blij met deze carrière.

Nadia

Nadia komt uit het dorp Mattathukadu, gelegen tegen het Kerala gebied, in Anaikatty. Ze volgde de cursus snit en naad en later ook de cursus schoonheidsspecialist. We bezochten haar huis en ze liet ons minstens tien bestellingen zien van blouses die ze ontvangen had om te verstellen. Ze verdient ook geld doordat ze opdrachten krijgt voor bruiloften tot 5000 roepies. In een maand heeft ze zelfs tot 8000 roepies verdiend waardoor ze heel blij is, omdat ze zo ook financieel kan bijdragen aan de kosten van het gezin.

U kunt ons helpen onze partners te helpen door gebed en of een financiële bijdrage op het algemene rekeningnummer van Tearfund
IBAN BE 41 4359 1900 0110, met vermelding van de projectcode 70026.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor dit project

Foto’s van het project

Partners

Ik wil doneren