Doelgroep

Kinderen

Doelstelling

Kinderen wegwijs maken in het verkeer en vertrouwd maken met het verkeer en de verkeersregels

Activiteiten

Verkeersles op het verkeerspark

Resultaten behaald in 2015

Dit project wil ervoor zorgen dat het aantal verkeersongevallen daalt. Het wil eraan meewerken om materiële schade en verwondingen te beperken en overlijdens te voorkomen. De arme bevolking heeft het immers al zwaar. Ongevallen liggen vaak mee aan de oorzaak van armoede doordat de slachtoffers van verkeersongevallen geen werk meer vinden door hun handicap.

De lessen beginnen met theorie. Daarna oefenen de kinderen met fietsen op het verkeerspark.

De verkeerssituaties die ze op het verkeerspark tegenkomen, zijn gebaseerd op situaties die zij als voetganger of fietser in de stad echt meemaken. Na de praktijklessen leggen ze een rijexamen af. Ze volgen daarbij een parcours waarbij ze moeten laten zien dat ze de verkeersreglementen kennen en respecteren. Als ze slagen voor hun theoretisch en praktijkexamen, krijgen ze een heus Pan Bila rijattest!

De verdere verbetering van het verkeerspark werd mogelijk gemaakt door de organisatie PaxX global Cycling, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) Sint-Truiden en Tearfund.

Tijdens een bezoek was een inspecteur van het Ministerie van Onderwijs onder de indruk van het verkeerspark. Hij toonde zich uitermate tevreden over dit initiatief. Hij zou niets liever zien dan dat alle scholen in de toekomst gebruik maken van het verkeerspark en verkeerslessen opnemen in hun leerplan.

Regio/LandOuagadougou in Burkina FasoReferentiecode47065SectorOnderwijs (DAC 110)Lokale PartnerPan BilaStreefdoelProject beëindigd in 2015