Doelgroep

Kwetsbare, gevluchte mensen waaronder vooral vrouwen en kinderen

Doelstelling

Eerste noden ledigen en werken aan normalisatie van hun leven

Activiteiten

Verlenen van voedselhulp en materiële hulp, psychosociale zorg

Resultaten behaald in 2015

  • 839 gezinnen in Sinjar ontvingen materiële hulp. 96% van de ondervraagde gezinnen lieten weten dat deze hulp tegemoet kwam aan hun echte noden en hen hielp om met de zomerse hitte om te gaan.
  • Voor kinderen werden activiteiten georganiseerd om hen weer kind te laten zijn. Ze waren erg blij met dit aanbod. Het hielp hen om de traumatiserende gebeurtenissen die ze meemaakten, te vergeten. Het hielp om beter om te gaan met de moeilijke omstandigheden waarin ze nu nog leven. De kinderen waren erg blij met ze tijdens de kinderclubs mochten doen en leren. Doorgaans namen er maar liefst 580 kinderen deel aan het aanbod.
  • Ook voor ouders was het fijn dat ze met een gerust hart hun kinderen naar de kindvriendelijke ruimten van Mission East konden brengen. De gemeenschap was erg betrokken bij de start en verdere ontwikkeling van het project. Kinderen werden naar het aanbod voor kinderen gestuurd.
  • 130 jonge vrouwen en adolescente meisjes woonden de sessies voor psychosociale ondersteuning bij. Ze durfden geleidelijk aan weer meer vertrouwen te geven en konden er praten over thema’s als welzijn en veiligheid.
  • Regio/LandGovernates Dohuk, Ninewa en Kirkuk in IrakReferentiecode77071SectorVoedselzekerheid (DAC 520)Lokale PartnerMedairStreefdoelProject beëindigd in 2015