Doelgroep

Slachtoffers van de aardbeving

Doelstelling

Bedeling van medicijnen

Activiteiten

Bezorgen van medicatie aan ziekenhuizen en gezondheidscentra

Resultaten

Fase 1: onmiddellijke hulp (voor de eerste twee weken, binnen 48 uur)

IHP stuurde Emergency Health Kits en medische teams. Extra kits werden gestuurd naar Nepal Medical Trust, die de medicijnen bezorgde aan de gezondheidszorg centra in het aardbevingsgebied van Sindhupalchok. In de eerste veertien dag werden er 56 Emergency Health kits verscheept waarmee 33.000 behandelingen konden uitgevoerd worden. Het doel van deze snelle eerste interventie was om kwalitatieve essentiële geneesmiddelen te leveren om gewonden te verzorgen. Er werden 1700 mensen behandeld in de eerste twee weken na de ramp.

Fase 2: begin van herstel: week 3 tot 12

In de tweede fase van de hulpverlening zette IHP een aanvoerketen op met de WHO en de Nepalese regering om geneesmiddelen te bezorgen aan de NGO International Medical Corps, Leprosy Mission en United Mission to Nepal. Er werden nog eens 60 extra Emergency Medical Kits geleverd goed voor 39.000 behandelingen. Hiermee werden de belangrijkste NGO’s voorzien van essentiële geneesmiddelen voor de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving, vooral dan gewonde patiënten die een operatie nodig hadden. Er werden in het totaal 30.000 mensen behandeld in die eerste drie maanden na de ramp in Gorkha en Laipur en in het Okhaldhunga Community Hospital.

Fase 3: werken aan wederopbouw: vanaf week 13

In de derde fase van de hulpverlening ging de aandacht naar het herstel van voorzieningen van de publieke gezondheidszorg. Er werden 50 paletten met geneesmiddelen, goed voor 288.000 behandelingen, geleverd aan de WHO om de ziekenhuizen in de 14 getroffen districten en de ziekenhuizen in Kathmandu te voorzien van medicatie. Hierdoor konden de gezondheidsvoorzieningen die werden herbouwd voorzien worden van geneesmiddelen en andere benodigdheden die verloren waren gegaan door de aardbeving maar ook die op waren door de sterke stijging van patiënten. Er werden geneesmiddelen geleverd om 90.000 mensen te kunnen behandelen.

Regio/LandDhading in NepalReferentiecode77073SectorNoodhulp en Wederopbouw (DAC 700)Lokale PartnerInternational Health Partners (IHP)StreefdoelProject beëindigd in 2015