Actie voor de Palestijnse gebieden

19 mei 2021
Oproep

Actie voor de Palestijnse gebieden

Projectcode: 77000

De escalatie van geweld van deze laatste weken heeft tot een ernstige humanitaire situatie en uitgebreide medische behoeften geleid op de Westelijke Jordaanoever, maar vooral in Gaza, waar een groot aantal doden en gewonden zijn gevallen. Ziekenhuizen en gezondheidsfaciliteiten behoren tot de infrastructuur die door de bombardementen beschadigd of vernietigd zijn, wat gevolgen heeft voor de toegang tot de gezondheidszorg. Dit komt ook op een moment dat de Palestijnse gebieden en vooral Gaza een derde en significante golf van COVID-19-infecties doormaken zodat de voorraden van 50% van de essentiële geneesmiddelen en van 30% van de medische wegwerpartikelen zijn uitgeput.

Onze partner International Health Partners wil medische hulp naar de Palestijnse gebieden sturen, waaronder medicijnen voor de geestelijke gezondheid die steeds belangrijker worden vanwege de traumatische gebeurtenissen van de afgelopen weken, en bloedzakken, bloedtestkits en bloedtransfusiemateriaal. Wij willen als Tearfund in België daarbij helpen.

Als u zich geroepen voelt om de slachtoffers van die oorlog te helpen, kunt u uw gift overmaken op de rekening van Tearfund BE41 4359 1900 0110, met de vermelding van de projectcode 77000.

Ik wil doneren