Het verhaal van Isidor en Bojana, Servië

24 juni 2021
Impactverhaal

Het verhaal van Isidor en Bojana, Servië

Projectcode: 71001

Het is hier de gewoonte dat familie en vrienden komen opdagen wanneer het beton wordt gestort voor een dak van een nieuw huis. Bij Isidor en Bojana waren we uitgenodigd voor deze gebeurtenis. Van verre hoorden we de typische Roma-muziek spelen en zagen we veel mensen rond het huis. Er werd gewerkt, gelachen, gedanst en menig glaasje gedronken. Het was hun geluksdag waar ze zo lang naar hadden uitgekeken.

We hebben van iedereen groot respect en grote dankbaarheid ervaren voor wat er dankzij een gift van Tearfund België voor hen mogelijk geworden is.

Bij elke stap hadden we het voorrecht om samen met de begunstigden en het team van bouwvakkers, die ook christenen zijn, dank te zeggen aan de Heer.

In deze familie is er altijd een tekort en hebben ze vaak schulden. De laatste maanden is Bojana er echter in geslaagd geld te sparen om tweedehands meubelen te kunnen kopen. Ze wil dit zo graag en het feit dat ze nu een eigen nieuw huis heeft, geeft haar veel moed. Door de regen die op komst is, hebben ze zeker nood aan nieuwe slaapbanken en andere huishoudelijke artikelen die aan vervanging toe zijn. Het geven van hoop aan deze familie moedigt hen aan om door te gaan voor een beter leven.

We voelden ons allemaal zo gezegend bij dit project!

Ik wil doneren