Het verhaal van Nely, Brazilië

24 juni 2021
Impactverhaal

Het verhaal van Nely, Brazilië

Projectcode: 71012

Mijn naam is Nely, ik ben 80 jaar oud en weduwe. Ik woon al 40 jaar in Belo Horizonte. Vier jaar geleden nodigde een vriend me uit om naar een seminarie te gaan. Door deze vriend ontmoette ik VEM en begon ik frequenter te gaan, waardoor mijn leven veranderde. 

In het VEM heb ik de kans om mensen te ontmoeten die altijd blij zijn en bereid zijn om je te helpen bij iets wat je zelf niet kunt. Bijvoorbeeld haken, breien, handwerken. Hierbij worden we met veel geduld en tederheid begeleid.

We volgen elke dag overdenkingen en preken die ons helpen om sterker te worden. We ontvangen ook elke dag een goed bereide lunch en snacks. De chauffeurs lijken wel moeders, ze vervoeren degenen die ver wonen en helpen altijd met wat nodig is. 

Ik neem deel aan de feesten, excursies, evenementen, fysiotherapie en ik heb nog steeds afspraken met de psychologen. Ik heb altijd een vriendelijke schouder om op te steunen, klaar om te helpen. En bereid om een 80-jarige dame te leren lezen. De vrouw die ons leerde lezen, las de Bijbel voor ons!

Je zou de glimlach op haar gezicht moeten zien. Dat was God!

Ik had het voorrecht om naar de camping van de VEM in Sabinópolis te gaan, het waren prachtige dagen, die ik me altijd zal herinneren. 

Ik wil doneren