Hoop bloeit tussen het oorlogspuin – Oekraïne

7 april 2023

De oorlog in Oekraïne startte meer dan één jaar geleden. Vanaf het begin hebben we via Integra Slovakia hulp geboden aan burgers getroffen door deze oorlog. Om de aanpak voor het tweede oorlogsjaar af te stemmen op de noden ging Integra Slovakia ook ter plaatse. Daar hebben ze met de lokale partners kunnen werken aan het programma voor dit jaar. 

 

Het programma zal zich richten op ‘Herstel’ en ‘Vernieuwing’. De concrete acties zullen voornamelijk bestaan uit:

– Psychologische ondersteuning voor kinderen in de oblast Tsjernihiv (Semenivka, Snovsk)

– Voortzetting van de wederopbouw van woningen in Irpin, Bucha, Worzel, Hostomel, Borodianka

– Ontwikkeling van micro-ondernemingen voor intern ontheemden in Ternopil Oblast, voornamelijk alleenstaande vrouwen met kinderen

De rechtstreekse ondersteuning in de vorm van voeding en andere hulpgoederen zal op een lager niveau worden verdergezet. De aandacht verschuift nu naar levensonderhoud via meer permanente interventies. Het is bemoedigend om te zien hoe we stilaan kunnen werken aan wederopbouw.

 

Dankzij de blijvende steun voor de getroffen bevolking van onze donateurs, konden we dit kalenderjaar het programma ondersteunen met een gift van 10.000 euro. De lokale bevolking is ook dankbaar voor de steun en gaf een ondertekende vlag mee aan Integra Slovakia. Een vlag als teken van dank. We willen hen niet vergeten. Steun kan nog steeds via de projectcode 77012.

 

“Laat ons niet moe worden het goede te doen, want te zijner tijd zullen wij oogsten, als wij het niet opgeven.” – Galaten 6:9