Vrijwilliger in Peru

Project

Verpleegkundige Nanja Verheul zet zich in voor basisgezondheid in Peru

Nanja Verheul is als psychiatrisch verpleegkundige sinds kort met pensioen. Haar hart blijft echter kloppen voor de zorg, in het bijzonder voor de meest kwetsbaren.  Ze besloot daarom om zich beschikbaar te stellen voor gezondheidsprojecten in ontwikkelingslanden. Als Tearfund konden wij voor haar een goede match vinden bij onze partner, Associacion Vidas in Ayacucho in Peru.

Nanja zal gedurende drie maanden helpen bij het basisgezondheidsprogramma in de regio. Hier wonen immers veel mensen die moeilijk toegang hebben tot de noodzakelijke gezondheidzorg. Daarnaast zal ze als psychiatrische verpleegkundige ook vorming geven over mentale gezondheid aan lokale verpleegkundigen. Deze verpleegkundigen staan namelijk vaak voor de uitdaging om ook voor de psychische behoeften van geïsoleerde bevolkingsgroepen te zorgen. Vanuit haar ervaring kan Nanja hen tips geven om hier op een goede manier op in te spelen. 

We zijn ervan overtuigd dat Nanja gemist zal worden in haar Evangelische Gemeente “De Rots” Wondelgem. Het is fijn  om te weten dat zowel zij als lokale kerk als haar echtgenoot toch volledig achter deze keuze staan.

Ondertussen zamelt Nanja ook geld in om geneesmiddelen aan te kopen voor het project. Steun is steeds mogelijk op het rekeningnummer van Tearfund (BE41-4359-1900-0110) met projectcode 70001.

We wensen Nanja Verheul veel succes in haar inspanningen om een positieve impact te maken op de levens van de mensen in Ayacucho en de omliggende gebieden. Zij staan alvast klaar om haar te ontvangen.

Ik wil doneren