Dringende noodhulp: Natuurgeweld Noord-Afrika

13 september 2023
Oproep, Persbericht

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 september werd Marokko getroffen door een krachtige aardbeving. Verschillende dorpen werden zwaar getroffen en huizen vernietigd. In hetzelfde weekend raasde storm Daniël over Libië. De oostkust van Libië werd overspoeld, talloze huizen werden verwoest en straten stonden onder water. In beide landen zijn duizenden slachtoffers te betreuren. Vele tienduizenden hebben dringende hulp nodig.

Bij het zien van deze zware nood hebben we onmiddellijk contact opgenomen met onze internationale netwerken. Samen zoeken we betrouwbare partners die lokaal actief zijn, en onze christelijke inspiratie delen. Verder verwachten we ook dat ze onpartijdig hulp bieden aan alle getroffen burgers.

We zijn vastbesloten om, in samenwerking met onze partners uit verschillende landen, de hulp op een efficiënte manier te richten naar degenen die deze het meest nodig hebben. Het werk van onze partners in noodsituaties steunen kan via ons noodhulpfonds via overschrijving op het rekeningnummer van Tearfund (BE41-4359-1900-0110) of online met code 77000. Samen kunnen we hoop brengen.

Jouw solidariteit en gebeden maken een verschil. Laten we samen een krachtig signaal van liefde en steun sturen naar degenen die te midden van deze crisis lijden.

Dank jullie wel voor jullie warme betrokkenheid. Samen kunnen we licht brengen in deze donkere dagen.

Ik wil doneren