Op 10 september veroorzaakte storm Daniël rampzalige overstromingen in Libië. De stad Derna werd bijzonder zwaar getroffen. In een mum van tijd vaagde een krachtige stroom enorme stukken van de stad weg. Hui- zen, auto’s, bomen, maar ook mensen werden weggespoeld.

Libië had al te maken met een oorlog en werd nu nog eens getroffen door een overstroming. Deze ramp maakt de situatie alleen maar dringender. Duizenden mensen verloren al hun hebben en houden en werden naar tentenkampen overgeplaatst met als gevolg overbevolking. Daarbovenop hebben ze geen toegang tot zuiver water en hygiëne, wat de kans op infecties vergroot en dat is helaas realiteit. Libië heeft expliciet om hulp gevraagd, maar hun roep is tot nu toe weinig gehoord.

Tearfund heeft besloten Libië te helpen! En u speelt hierin een grote rol! Met uw hulp kunnen we de bevolking in Derna gratis toegang geven tot medicijnen. We kunnen artsen in staat stellen om de best mogelijke zorg te bieden in samenwerking met onze partner International Health Partners (IHP). Zij zullen dringende en noodzakelijke medicijnen leveren om patiënten te behandelen en de voorraden in het plaatselijke ziekenhuis aan te vullen.

Het is ons doel om 30.000 euro in te zamelen. Hiermee kunnen we 48.000 mensen in Derna medische zorg geven!

 Credits: AFP Getty images

Help nu mee de medische voorraad aan te vullen in Libië! 

 Doneren kan op ons rekeningnummer BE41-4359-1900-0110 met de vermelding 

“77018 + Libië”. 

Samen kunnen we levens redden en hoop brengen in een tijd van nood. Uw steun maakt echt het verschil. 

Ik wil doneren