Na de verwoestende overstromingen veroorzaakt door Storm Daniel in Libië, hebben we samen met onze partnerorganisatie IHP snel gereageerd om levensreddende hulp te bieden aan de getroffen gemeenschappen. De storm veroorzaakte aanzienlijke schade aan kritieke infrastructuur, waardoor duizenden mensen dakloos werden en essentiële diensten zoals gezondheidszorg werden verstoord.

Dankzij uw vrijgevigheid, hebben we 29.631 mensen in nood kunnen ondersteunen en een totaal van meer dan £31.377 aan medicijnen kunnen verstrekken via IHP. Deze medicijnen werden snel gedistribueerd naar 25 gezondheidsfaciliteiten in 8 gemeenten in Libië, waar ze de meest kwetsbare mensen bereikten. 

Een van degenen die baat hebben gehad bij deze hulp is Rida, een 59-jarige moeder van vier kinderen. Nadat haar huis werd verwoest door de overstromingen, werd Rida gediagnosticeerd met hypertensie en diabetes. Dankzij de medicijnen die ze gratis ontving via de steun van Tearfund en IHP, kon ze haar chronische aandoeningen beheren en hoop vinden te midden van de chaos.

Het verhaal van Rida illustreert de impact van onze gezamenlijke inspanningen en onderstreept het belang van humanitaire hulp bij het herstel van gemeenschappen in tijden van crisis. Met uw voortdurende steun kunnen we blijven bijdragen aan het welzijn van degenen die het het hardst nodig hebben, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.