Het verhaal van Angeliny, Brazilië

24 juni 2021
Impactverhaal

Het verhaal van Angeliny, Brazilië

Projectcode: 77007

Angeliny is 29 jaar oud. Ze was student op het kinderdagverblijf en in het Jongerencentrum in Euxenita. Ze woont momenteel bij haar ouders thuis, met een broer en haar dochter. Tijdens de adolescentie woonde ze in Belo Horizonte en keerde na een tijdje terug naar Euxenita. Een slechte relatie liet sporen na. Ze kon deze overwinnen. Dit dat stelde haar in staat om een nieuwe start in haar leven te maken. Angeliny is de moeder van een tweejarig dochtertje, die naar de BEM-crèche in Euxenita gaat.

Ze werkt nu drie keer per week als dienstmeid en verdient daarmee tussen de R$ 600 en R$ 650 (€ 97) per maand. Met dit inkomen heeft ze moeite om voor haar dochter te zorgen. Daarnaast moet ze de bouw van een huisje met drie kamers voor haar en haar dochter af krijgen.

Tijdens de pandemie werd de familie opgevolgd door het BEM-team en hun sociaal netwerk. Er werd voorzien in educatieve activiteiten, het doneren van groenten en basisvoedselpakketten.

Volgens Angeliny maakten de donaties een hemelsbreed verschil in haar budget.

Hoewel de pandemie een zeer moeilijke tijd is, met verliezen, pijn en zelfs extreme trauma’s, is het ook een moment om op te merken dat God voorziet wat nodig is.

Ik wil doneren