Oeganda, Individuele kinderadoptie

Project
Gezondheidszorg, Kwetsbare kinderen en vrouwen, Onderwijs

Individuele kinderadoptie, Oeganda

Projectcode: 72002

Doelgroep

Kinderen uit Orisai, een plaatsje in het zeer arme district Kumi.

Doelstelling

De kinderen een toekomstperspectief bieden door gedegen onderwijs, gezondheidszorg en sociale begeleiding.

Activiteiten

Ondersteuning van de Grace Junior School, een basisschool voor de jongeren uit de regio van Orisai, Kumi District, Oeganda.
Tussenkomst in schoolkosten, het voorzien van een maaltijd op school, het geven van de nodige medische en preventieve zorgen, hulp bij het verwerken van naoorlogse trauma’s en het verlies van geliefden (aids). 

Resultaten

In 2021 werden er 220 kinderen ondersteund via ons kinderadoptieprogramma en enkele studiebeurzen, waarvan meer dan 60% meisjes, een streefdoel dat gehaald wordt. Wij ondersteunen 81 kinderen in GJS en 134 studenten in het secundair onderwijs. 

Grace Junior School (GJS) doet het goed en staat hoog aangeschreven wat betreft de kwaliteit van het onderwijs. Alle eindejaarsleerlingen zijn met vlag en wimpel geslaagd voor de nationale eindexamens van het basisonderwijs. Daarmee was GJS weer een van de beste scholen van Ngora District.

In 2021 werd een waterzuiveringssysteem geïnstalleerd. De school beschikt nu over zuiver en drinkbaar water.
Er werd eveneens verder gewerkt aan de installatie van een irrigatieproject om enkele hectaren grond te verbouwen. De opbrengst van de oogst van ajuinen en maïs is bedoeld voor eigen gebruik binnen de school en voor verkoop. De opbrengst komt de school ten goede.

Voor meer informatie omtrent onze adoptieprogramma’s verwijzen we u graag door naar onze kinderadoptie pagina.

U kunt ons helpen onze partners te helpen door gebed en of een financiële bijdrage op het algemene rekeningnummer van Tearfund
IBAN BE 41 4359 1900 0110, met vermelding van de projectcode 72002.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor dit project

Foto’s van het project

Ik wil doneren