OPROEP

Help gezinnen de hongercrisis in Ethiopië te overleven
Doneer vandaag!

20 miljoen mensen hebben niet genoeg voedsel, alleen al in Ethiopië

De hongercrisis in Oost-Afrika blijft escaleren door de gecombineerde impact van drie jaar droogte, massaal veeverlies, conflicten, corruptie en hyperinflatie. Er is minder internationale hulp geboden, omdat de aandacht wereldwijd is gericht op Oekraïne en het Midden-Oosten.

 

Tijd is essentieel als we levens willen redden.

Hoe reageren wij?

Er kwam een dringende oproep van onze collega’s van Tearfund Nieuw-Zeeland. Vorig jaar hebben zij, dankzij mensen zoals u, noodvoedsel kunnen verstrekken aan 11.000 van de meest kwetsbare mensen in Zuid-Ethiopië, die getroffen zijn door de ernstige hongersnoodcrisis. Tijdens een recente reis naar de regio vertelden mensen hun team herhaaldelijk dat dit voedsel hun leven heeft gered. 

Uit hun ervaringen en gesprekken met de lokale bevolking blijkt echter dat de hongersnoodcrisis nog steeds een groot probleem is. De nood blijft zeer hoog, met 20 miljoen mensen in Ethiopië die niet genoeg te eten hebben en recordaantallen ondervoede mensen. Tearfund Nieuw-Zeeland blijft zich inzetten om families te ondersteunen bij het overleven en het heropbouwen van hun leven, en wij willen ons hier bij Tearfund België graag bij aansluiten.

De partner breidt zijn respons uit om verdere noodhulp te bieden.

Wat Tearfund anders maakt is ons partnerschap met lokale gemeenschappen. Wij geloven dat gemeenschappen beter dan wie ook weten met welke problemen ze te maken hebben. Daarom werkt Tearfund Nieuw-Zeeland samen met een opmerkelijke lokale Ethiopische organisatie die al 30 jaar actief is in het land.

Samen kunnen we het voedsel rechtstreeks leveren aan de mensen die het het hardst nodig hebben. We werken ook samen met lokale boeren en helpen hen de beste landbouwpraktijken te ontwikkelen om de toegang tot voedsel en de klimaatbestendigheid te verbeteren.

Door deze tweeledige strategie wordt direct voorzien in de dringende voedselbehoeften van mensen en wordt veerkracht opgebouwd voor de langere termijn. 

Hoe kan u helpen?

Help levensreddend voedsel te verdelen en steun klimaatvriendelijke landbouwinitiatieven

€15

voedt een gezin van vier personen voor één week

€40

voedt één persoon voor drie maanden

€115

voedt een gezin van vier personen voor twee maanden

Dit kan onze partner met uw steun realiseren

Noodvoedsel uitdelen aan de meest kwetsbaren. Dit omvat ondervoede baby’s, kinderen onder de vijf jaar, zwangere en borstvoedende moeders, mensen met een handicap en ouderen.

Droogtebestendige zaden en geiten verstrekken aan gezinnen zodat ze hun levensonderhoud kunnen herstellen. 

Trainingen bieden om mensen te helpen hun gewasopbrengsten te maximaliseren in dit veranderende klimaat.