Aardbeving Haïti

17 augustus 2021
Oproep

Aardbeving Haïti

Projectcode: 77002

Lees hier de updates over de noodhulp aardbeving Haïti.

Op zaterdag 14 augustus werd Haïti getroffen door een enorme aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Het is slechts een van de meest recente crisissen waarmee het land de afgelopen 12 maanden te maken heeft gehad. Met zoveel pijn vragen we u om de mensen van Haïti bij te staan in deze verwoestende tijd.

We werken snel samen met de Tearfund Familie om de behoeften van de meest kwetsbaren te beoordelen om dringend te kunnen helpen. Tijd is zo cruciaal en uw hulp is nodig om zo snel mogelijk hulp te bieden aan gezinnen in nood.

Hoewel exacte details nog moeten worden bevestigd, weten we dat onze reactie  basisbenodigdheden zal omvatten om de getroffenen te helpen overleven terwijl ze proberen hun bestaan weer op te bouwen.

Als christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie kan het moeilijk zijn om te navigeren in een wereld waarin het lijkt alsof er tientallen crisissen tegelijkertijd plaatsvinden. Maar in plaats van overweldigd te worden door deze realiteit en niets te doen, leren we van de woorden van Moeder Theresa die zei:

“Als je geen 100 mensen kunt voeden, voed er dan maar één”.

Op het moment van een ramp is het gemakkelijk voor een slachtoffer om zich hopeloos te voelen, een gezicht te zijn tussen velen en denken dat niemand JOU ziet of om je geeft. In Genesis 16 vinden we Hagar, verlaten en overmand door angst. Hier stuurt God een boodschapper uit de hemel om haar te verzekeren dat ze wordt gezien en verzorgd. Hagar verwijst naar God als El-roi, wat in het Hebreeuws betekent: “U bent de God die mij ziet”.

Laten wij aan de getroffenen en ontheemde gezinnen in Haïti tonen dat God hen ziet en niet alleen dat ze door Hem gezien worden, maar dat Hij harten beweegt om te handelen voor hen.

Help ons biddend te reageren op de meest dringende behoeften in Haïti.

Uw steun ontvangen wij graag op rekening van Tearfund BE41 4359 1900 0110 met vermelding “Noodhulp Haïti, code 77002″

Dank voor uw medeleven en steun in gebed en gave.

Namens Tearfund
Cécil Van Maelsaeke
Algemeen directeur

Ik wil doneren