Noodhulp aardbeving Turkije en Syrië

10 februari 2023
Persbericht

Op 6 februari zijn delen van Zuid-Turkije en Noord-Syrië getroffen door meerdere krachtige aardbevingen. Het dodental loopt in de duizenden.  De aardbeving vond plaats te midden van een koude winter en komt bovenop de ernstige economische en humanitaire crisis in Syrië als gevolg van de burgeroorlog.

De eerste dagen zijn cruciaal om te proberen overlevenden uit te graven. Zoek- en reddingsoperaties in ingestorte gebouwen zijn zeer moeilijk, vooral in slechte weersomstandigheden. Er wordt prioriteit gegeven aan het redden van de tienduizenden mensen onder het puin en het verlenen van medische noodhulp, onderdak en voedsel.

Onze lokale partner Merath werkt ter plaatse zodat ook de meest kwetsbare gezinnen voldoende zouden kunnen eten en zich warm kunnen houden. Hiervoor wordt zowel voeding, kwalitatieve jassen en dekens als hygiëne kits lokaal aangekocht om aan de gezinnen te bezorgen. Wij verzamelen van onze kant middelen zodat zij zo veel mogelijk gezinnen kunnen ondersteunen.

Lees meer…

 

 

Ik wil doneren