Actuele noodhulpprojecten

26 oktober 2021
Oproep

Noodhulpfonds

Projectcode: 77000

Actuele noodhulpprojecten:

Natuurrampen, geweld, conflicten en dreigende hongersnoden komen in een snel tempo op ons af. Voor de rampen die ons bereikten willen wij graag de verschillende projecten van onze partners overzee ondersteunen.
U kunt ons helpen met gebed of door het overwegen van een financiële bijdrage op het rekeningnummer van Tearfund BE41 4359 1900 0110 met vermelding ‘‘77000” (algemene noodhulpfonds)

 

Onze verschillende noodhulpprojecten momenteel zijn:

 • Aardbeving, Haïti: Haïti werd op 14 augustus zwaar getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. Dringende hulp zoals geneesmiddelen, onderdak, toegang tot zuiver water en voorzieningen in de dagdagelijkse noden zijn essentieel.
 • Crisis in Tigray, Ethiopië: Het conflict begon op 4 november 2020 toen de Ethiopische premier Abiy Ahemed opdracht gaf tot een militair offensief tegen regionale troepen in Trigay. Meer dan 55.000 vluchtelingen en meer dan 222.000 intern ontheemden hebben hulp nodig. De dringende noden situeren zich in noodopvang in tentenkampen, verstrekken van non-food items, sanitaire voorzieningen en water, gezondheidszorgen zoals medicatie en voeding.
 • Dreigende hongersnood, Jemen: De burgeroorlog duurt al jaren met grote gevolgen voor de Jemenitische bevolking. De meest dringende noden zijn basisbenodigdheden, zoals voedselpakketten en levensmiddelen alsook middelen om hen in staat te stellen om op langere termijn de voedselproductie te verhogen.
 • Winterhulp, Syrië: Dit jaar vierden wij een triestige verjaardag: 10 jaar Syrische burgeroorlog. Het komt niet meer veel in het nieuws, maar de noden zijn nog steeds groot voor de Syrische vluchtelingen. Nu met de winter in aantocht willen wij opnieuw deze families niet in de kou laten staan. U kunt concreet helpen met de aankoop van o.a. de volgende winterbenodigdheden:
   • 1 deken                                20 EUR
   • 1 elektrische kachel           28 EUR
   • 1 paar laarzen                     17 EUR
   • 1 Jas                                      13 EUR
   • 1 muts                                    4 EUR

Hartelijk dank namens onze partners en begunstigden.

Ik wil doneren