TOP-nieuws

De TOP-nieuws wordt toegestuurd naar de mensen die onze overzeese ontwikkelingswerkers financieel ondersteunen. Neem zeker eens een kijkje bij onze TOP’pers.

In Actie

In Actie wordt opgestuurd naar ons adressenbestand. Wenst u dit blad te ontvangen kunt u uw adres opgeven in ons contactformulier.

Algemene Folder

Lees hier onze Algemene Folder.

Kinderadoptie

Neem een kijkje in onze folders over de Financiële Kinderadoptie. U kan zich ook inschrijven op ons digitaal aanvraagformulier.

Folder Financiële Kinderadoptie

Adoptiefiche Bangladesh

Adoptiefiche Brazilië

Adoptiefiche Oeganda

Jaarverslag

Lees hier ons Jaarverslag.

Tearfund-zondag: eerste zondag van mei 2017

Elk jaar leveren wij inspanningen om lesmateriaal te voorzien voor de zondagsklassen en voor de volwassendienst in de kerk. Wij willen dit jaar graag de aandacht vestigen op het land Burkina Faso. Burkina Faso ligt in West-Afrika en behoort tot de vijf armste landen ter wereld volgens de berekeningen van de VN. Het lespakket wil ook graag tegemoetkomen aan het leergebied ‘Mens en Maatschappij’ binnen de eindtermen van het basisonderwijs en de vakoverschrijdende eindtermen en ontwikkelingsdoelen van de eerste graad secundair onderwijs in Vlaanderen.

In het lespakket dat wij aanbieden, wordt in Deel 3 stilgestaan bij de projecten Pãn-Bila en Paam-Laafi. Beide projecten richten zich heel sterk op de verbetering van de levensomstandigheden voor vrouwen en kinderen in Burkina Faso. Het lespakket bevat daarnaast heel wat informatie over het land, de bevolking, de cultuur, die op een speelse wijze kan gedeeld worden via quiz, filmpjes, PowerPointpresentatie, spel en andere creatieve invullingen.

U kunt het lespakket en presentatie gratis downloaden (klik op de links hieronder). Indien u niet beschikt over een printer, kan u het lespakket bestellen via ons secretariaat aan 5 EUR (verzendingskosten inbegrepen).

Lespakket

PowerPointPresentatie over Burkina Faso

PowerPointPresentatie: De Quiz

Projectbestedingen

Hier kan u een lijst vinden van al onze bestedingen aan projecten van het voorbije jaar.

Projectbestedingen 2016

Lespakket Kindersterfte

Wij hebben heel wat informatie voorzien, inclusief een powerpoint presentatie en een passende leeractiviteit. Neem vlug een kijkje in de handleiding en het materiaal. Dit kan hieronder gedownload worden. Wij wensen u een fijne activiteit ten voordele van de kinderen in het Zuiden.

Kindersterfte – Bijlage 1 – Invulblad

Kindersterfte – Bijlage 2 – Oogtest

Kindersterfte – Bijlage 3 – Bouwplaat Rode Kruis Ambulance

Kindersterfte – Bijlage 4 – Pillendoosje Vouwen

Kindersterfte – Bijlage 5 – Hutjes van Houten Stokjes

Kindersterfte – Begeleidende Tekst bij Presentatie

Kindersterfte – Inleidende Presentatie Kinderprogramma

Kindersterfte – Presentatie Kindersterfte Algemeen

Themapakket – Tearfund Zondag Materiaal

Lespakket Water

Wij hebben heel wat informatie voorzien, inclusief een powerpoint presentatie en een passende leeractiviteit. Neem vlug een kijkje in de handleiding en het materiaal. Dit kan hieronder gedownload worden. Wij wensen u een fijne activiteit.

Bijlage – Bijbeltekst

Bijlage – Druppel

Bijlage – Verhaal Druppeltje Drup

Bijlage – Werkblad Bovenbouw – Watervoetafdruk

Thema Water – Presentatie

Themapakket Water – Tearfund Zondag Materiaal

Tearfund Learn

Tearfund Learn, beheerd door Tearfund UK, bevat vele publicaties rond het thema ontwikkelinssamenwerking.

“On this site you will find over 8000 pages of practical information that we have collected over the last 18 years. You can find anything from recycling household rubbish to responding to earthquakes.”